+90 212 672 28 29

info@dmelektronik.com

ÇALIŞMA SAATLERİ   09:00 - 18:00

BLOG
Anasayfa Blog Lehim Sökme Teknikleri

Lehim Sökme Teknikleri

26 Ocak 2020

Çoğu proje için bir vakum kalemi ve bir lehim sökme seti olmalıdır.

Vakum Kalemi (Lehim Sökme Pompası) Kullanma

Çıkarılacak bileşenin terminallerini bulun. Lehim emici olarak da adlandırılan bir lehim giderici pompa, lehimlenmiş bileşenleri bir devre kartından ayırmak için erimiş lehimi vakumlar. Her bir bileşen yerinde tutulan belirli noktaları izole etmek için tahtanın her iki tarafını iyice inceleyin.

Vakum kalemi, delikli bağlantılar için en iyi sonucu verir. Yüzeye monte cihazlarda da kullanabilirsiniz, ancak daha az etkili.

Sökme işlemi sırasında yanlışlıkla tahta katmanlarını ayırarak bir devre kartını kolayca bozabilirsiniz. Arızalı bir bileşeni kaldırmak için ihtiyaç duyduğunuz pimleri yalnızca sökülmesini sağlayın.

Terminalleri Temizleyin

Antistatik fırça kullanarak, çıkarılabilecek bileşenlerin uçlarını hafifçe temizleyin. Yalnızca panonun lehimlenmiş tarafındaki terminalleri temizlediğinizden emin olun.

Isı Alıcıyı Takın

Havyadan gelen ısı, entegre devreler veya transistörler gibi hassas bileşenlere zarar verebilir. Isının bir kısmını dağıtmak için, parça ve terminalin sökülmesi planlanan terminalin arasına metal timsah klipsi ayırın.

Lehim Temizleme

Lehimleme istasyonunu ısıtırken temizleyin. Havyayı açın ve yaklaşık üç dakika ısınmasını bekleyin. Islak bir sünger kullanarak lehim demirinin üzerinden temizlemek için tabandan uca hızlı geçiş yapın. Süngeri geçerken az miktarda duman görebilirsiniz, ancak süngerin neminden kaynaklanmaktadır. Ya da daha profesyonel yöntemler kullanın. Lehim sökme vakum kalemini aşağı doğru itin. Pompanın ucuna yerine oturana kadar bastırın. Bu, bir yayı sıkıştırır ve onu sıkıştırılmış konumda tutar. Eski lehimi lehim ucu ile ısıtın. Lehimleme ucunu kullanarak, eski lehimi eritene kadar ısıtın. Eski lehim eritildiğinde bileşeni serbest bırakmak için terminali lehimli demir ucuyla aynı anda itebilirsiniz.

Erimiş Lehimi Vakumlayın

Basınç uygulamadan lehim pedine ve lehim giderici pompa ucuna dokunun. Yayı serbest bırakın ve piston hızlı bir şekilde geri çekilecektir. Bu, erimiş lehimi pompaya çeken bir vakum oluşturur. Erimiş lehim tekrar hızla sertleşebilir. Bir seferde yalnızca bir terminalle çalışın.

Birkaç denemeden sonra ilerleme kaydedemiyorsanız şu ayarlamalardan birini veya tümünü deneyin: Erimiş lehim akışına yardımcı olmak için önce akı uygulayın. Eski, sertleştirilmiş lehimle karıştırılacak yeni bir lehim eritin. Delikli bağlantılar için terminali yanlamasına hafifçe oynatmak için havyanın ucunu kullanın. Bu, deliğin yanlarındaki bağlantıyı koparır.

Boardu Temizleyin

Lehim pedi etrafında kahverengi reçine sıkıştığını fark edebilirsiniz, ısıtıldığında eriyecektir. Bunu ticari bir reçine temizleyiciyle çıkarabilir veya küçük, düz uçlu bir tornavida veya çelik yünü kullanarak çok dikkatli bir şekilde sıyırabilirsiniz. Alanı, antistatik fırça ile temizleyerek işlemi sonlandırın.



Bu yazı 2437 kere okundu.

DİĞER YAZILAR

LED Nedir?

25 Nisan 2019

Bizi Arayın +90 212 672 28 29

Bizi Arayın +90 212 672 28 29

Orhangazi Mahallesi 1658. Sokak No: 78 / 3 Esenyurt / İSTANBUL. Esenyurt V.D. 3020499527 Tic. Sic. No. 788243
+90 212 672 28 29
+90 533 191 10 90

KATALOG

Ürünlerimiz ve diğer bilgilendirmelerimiz için Kataloğumuzu inceleyiniz

DM ELEKTRONİK firmasının Web sitesinin isim hakları, içeriği, şablonu, tasarımı ve site içindeki tüm dokümanlara ait hakları saklıdır. Tasarım : AybarWeb

E-BÜLTEN ABONELİĞİ